Spørsmål og svar

Hvor lang er leveringstiden?

Vi har 20 og 30 cm fallende lengder av alle våre steintyper på vårt lager i Kalmar. Leveringstiden for våre lagerprodukter er vanligvis 3-5 dager. For bestillingsvarer er leveringstiden 8-12 uker.

Hvad er fallende lengder?

Fallende lengder betyr at bredden er fast og at lengden varierer. Det er en klassisk legging av kalkstein som minimerer avfall. Vanligvis er lengden mellom 40 og 80 cm. For eksempel betyr fallende lengder at bredden alltid er 20 cm og at lengden varierer mellom 40 og 80 cm.

Er det stor fargevariasjon mellom de enkelte flisene?

Naturstein, som alle naturlige materialer, varierer mer eller mindre i farge og marmorering mellom forskjellige fliser. Sammenlignet med andre kalksteinssorter er Lindanäs og Alevik ensartet i farge og marmorering. 

Kan du ha kalkstein på badet?

Ja det kan du. Man må imidlertid huske på at alle naturlige steiner er følsomme for syrer. Dette betyr at du må være forsiktig med å skylle rester av såpe og sjampo etter bading. Det er også viktig å sikre et skikkelig fall slik at vannet lett kan renne av. For mer informasjon, les vår artikkel Fall- og gulvavløp i dusjen!

Fungerer kalkstein med gulvvarme?

Absolutt! Steinen varmes opp og holdes varm lenger enn vanlige fliser.

Hva er viktig å tenke på før du legger flisene?

Bruk alltid flislim, som er beregnet på naturstein. Vanlig flislim kan forårsake blomstring i steinen. Her kan du kjøpe spesielt valgt flislim fra oss!

Hvilken fugefarge skal du velge?

Vi anbefaler at du velger en farge som går så nær skyggen av steinen som mulig. Du kan se felleslisten vår og kjøpe skjøter her!

Skal man forbehandle steinen?

Vi anbefaler impregnering av steinen med Fila MP90 Eco Xtreme, en effektiv og miljøvennlig impregnering for både marmor og kalkstein.

Hvordan vedlikeholde man steinen? 

Når du rengjør steinen helt, anbefaler vi Fila Cleaner, et konsentrert universalrengjøringsmiddel for naturstein. Skånsom mot steinen din og miljøet!

For dyp rengjøring og flekkfjerning anbefaler vi Fila PS87. Den fjerner voks, fett og olje.

Les mer om beskyttelse og vedlikehold i pleieinstruksjonene!

Norska
Norska