Spørsmål og svar

Hvor lang er leveringstiden?

Vi lagerfører flere formater av våre steintyper på vårt lager i Kalmar. Leveringstiden for våre lagerprodukter er vanligvis 3-5 dager. Gjeldende lagerbeholdning eller leveringsdato vises på den respektive produktsiden.

Leverer du benkeplater?

Vi selger dessverre ikke benkeplater eller andre spesialbestilte produkter, vi tilbyr kun gulv- og veggfliser, vinduskarmer i faste mål, sokler og tilbehør.

Gir du noen rabatter?

For privatpersoner tilbyr vi pakkepris. Kjøper du lim, fuge, impregnering og grovrengjøring sammen med din stein, gis det 5% rabatt på hele bestillingen. Handler du som firmakunde har du en grunnrabatt på 5%, og deretter kvantumsrabatt på visse beløp. Tilbud gis på forespørsel.

Hvad er fallende lengder?

Fallende lengder betyr at bredden er fast og at lengden varierer. Det er en klassisk legging av kalkstein som minimerer avfall. Vanligvis er lengden mellom 40 og 80 cm. For eksempel betyr fallende lengder at bredden alltid er 20 cm og at lengden varierer mellom 40 og 80 cm.

Anbefaler ni å legge til for søl?

Vi anbefaler alltid våre kunder å legge til 15% for søl. Dette for å dekke feilberegninger og for å ha et større estetisk utvalg.

Er det stor fargevariasjon mellom de enkelte flisene?

Naturstein, som alle naturlige materialer, varierer mer eller mindre i farge og marmorering. Hver steinplate har sin helt egen karakter og dens mønster, struktur og overflate er unike. Forskjellige steiner har forskjellige variasjoner, noe som påvirker hvor mye gulv- og veggfliser kan skille seg fra en prøve.

Er det vanlig med kantstøt på naturstein?

Sjarmen med ekte naturmaterialer er at det ikke er perfekt. Og naturstein er intet unntak. Det er et porøst materiale som dannes ved å komprimere leire og rester fra koraller og skjell, det kan derfor være kantstøt og hakk på steinen, det tilhører steinens natur og er ikke skadelig for inntrykket når steinen er i plass.

Har Alevik hulrom?

Vår kalkstein slipt Alevik er en porøs kalkstein med hulrom, som en travertin. Hulrommene varierer i størrelse og bidrar til et naturlig og unikt inntrykk. Hvis du ikke foretrekker hulrommene, kan de på en naturlig måte fylles med fugemasse.

Kan du ha kalkstein på badet?

Ja det kan du. Man må imidlertid huske på at alle naturlige steiner er følsomme for syrer. Dette betyr at du må være forsiktig med å skylle rester av såpe og sjampo etter bading. Det er også viktig å sikre et skikkelig fall slik at vannet lett kan renne av. For mer informasjon, les vår artikkel Fall- og gulvavløp i dusjen!

Fungerer kalkstein med gulvvarme?

Absolutt! Steinen varmes opp og holdes varm lenger enn vanlige fliser.

Hva er viktig å tenke på før du legger flisene?

Bruk alltid flislim, som er beregnet på naturstein. Vanlig flislim kan forårsake blomstring i steinen. Her kan du kjøpe spesielt valgt flislim fra oss!

Hvilken fugefarge skal du velge?

Vi anbefaler at du velger en farge som går så nær skyggen av steinen som mulig. Våre anbefalinger for fuge finnes i teknisk informasjon for hver stein.

Skal man forbehandle steinen?

Ja. Når gulvet er lagt og skjøt, rengjør overflaten grundig med Fila PS87 grovrengjøring. La steinen tørke og impregnere med Fila MP90 Eco Xtreme. I spesielt utsatte områder, for eksempel dusjområdet, anbefaler vi å impregnere kalksteinene våre en gang i året.

Hvordan vedlikeholde man steinen?

Når du rengjør steinen helt, anbefaler vi Fila Cleaner, et konsentrert universalrengjøringsmiddel for naturstein. Skånsom mot steinen din og miljøet!

For dyp rengjøring og flekkfjerning anbefaler vi Fila PS87. Den fjerner voks, fett og olje.

Les mer om grunnleggende behandling, rengjøring og vedlikehold av flekker i våre pleieinstruksjonene!

Norska
Norska