Interiör

La oss snakke format

av Etta Blanck

Publicerad

Å trolle med fallende lengder

Det vanligste formatet for naturstein er 30 cm eller 20 cm fallende lengder, et format som er elegant, gir minimalt med søl og kan tilpasses både større og mindre flater. For et mer homogent resultat legges steinen i kun én bredde, men for et livligere inntrykk er det veldig greit å veksle mellom de forskjellige breddene i fallende lengder og legge dem annenhver 30 cm, annenhver 20 cm bred. Over et større område kan breddene legges tilfeldig for å skape et mer uregelmessig mønster. Ved å bruke forskjellige typer stein på en og samme område, gir det ennu en dimensjon. Les journalen om å kombinere ulike steiner.

Slipt Lindanäs i 20 og 30 cm fallende lengder, design av C.H.A Spatial Studio. Gråbrun kalkstein i forskjellige bredder av fallende lengder, i forskjellige retninger. Design av Ooaa Arquitectura.

Lag ditt eget mønster

Du kan også lage ditt eget mønster fra de fallende lengdene. Ulike former kan kuttes fra både 20 cm og 30 cm fallende lengder der bredden forblir den samme, men formen tilpasses mønsteret du ønsker å legge, for eksempel trekanter, rektangler, sekskanter eller firkanter.

Du kan også helt avvike fra de klassiske formene ved å kutte steinen uregelmessig. Det kan virke litt vanskelig og rart å lage sitt eget mønster, men her er det egentlig ikke noe rett eller galt, bare litt mer nøye forarbeid. Et godt tips er å tegne mønsteret på forhånd, for lettere å regne ut hvor mye stein som trengs og for å se at mønsterpasningen blir riktig på området det skal legges over.

Svart og hvit marmor i trekanter, design av Est Living.

Publicerad