Kalkstein - et slitesterkt og ekte materiale

Den nordiske kalksteinen er tilgjengelig i en vakker og variert fargepalett. Fra varm beige til mørk grå og svart. Den kan brukes på gulv og vegger i bad, kjøkken og ganger.

Kalkstein

Kalkstein er en bergart som hovedsakelig består av stoffet kalsitt samt skallrester fra koraller og snegler. Kalksteinen ble dannet i Sverige og rundt Østersjøen for over 500 millioner år siden. I Sverige har kalkstein blitt brukt som byggemateriale i over 1500 år. Steinen ble brukt i hele bygninger, både inn- og utvendig. De siste 200 årene har den blitt erstattet av materialer som murstein og sementprodukter. I dag foregår produksjonen av kalkstein som byggemateriale i en forholdsvis liten skala. Det meste av kalksteinen anvendes til produksjon av sement, der man utvinner stoffet kalsitt.

Slipt Lindanäs

Dette er vår mest populære stein. En ren kalkstein som er lys- til mellomgrå med spill i marmoreringen. Gir en jevn, myk og polert følelse. Fossilavtrykk og spor av vekster kan ses i mønsteret. Finnes også med børstet behandling

Passar som:

Gulv og vegger i hallen, kjøkken og baderom. Også som vindueskarm.
fra 929,00 kr / kvm

Ölandsk kalkstein

Den ölandske kalksteinen har i mer enn 1500 år vært en viktig del av inntektsgrunnlaget på Öland, der man tidligere kombinerte steinarbeidet med husdyrhold og fiske. Ölandsk kalkstein pryder mange historiske bygninger rundt om i Sverige og Europa. Kalksteinen ble brutt flere steder på Öland. Alle steinbruddene er ikke lenger aktive, men det drives fremdeles på blant annet Gillberga og Horns Udde. Den ölandske kalksteinen er en svensk klassiker. Fra elegant og eksklusiv Gårdsblandning til fossilrik og vakker grå Hors-kalkstein.

Slipt Ölandsstein Hors

En grå kalkstein med fantastisk mønster fra byen Gillberga på Öland. Dette er kanskje Sveriges mest ettertraktede kalkstein. Fargen på steinen blir lett matchet med andre naturlige materialer og veggfarger. Også tilgjengelig i børstet overflate.

Passar som:

Golv och vägg i hall, kök och badrum.

fra 2.281,00 kr / kvm

Den gotlandske kalksteinen

For 400 millioner år siden lå Sverige nær ekvator, og Gotland var da en tropisk øy med korallrev. Øyen lå i et varmt hav med mange dyrearter. Arter som nå kan gjenfinnes som fossiler i gulv- og veggplatene våre! Det finnes flere sorter kalkstein på Gotland: Hoburgsmarmor, Södervange, Norrvange, Kappelshamn og Snäckers. Den gotlandske kalksteinen er populær på grunn av de varme og lyse fargene i tillegg til de tydelige fossilene.

Mattslipt Norrvange

En utrolig vakker kalkstein fra nordre Gotland med et helt spesielt preg. En mildt sandgrå kalkstein med varme toner. Mattslipt og jevn overflate. Dette er en stein som virkelig passer til alt og som kan brukes både ute og inne. Mange har forsøkt å etterligne fargen og følelsen til Norrvange, men det er dette som er originalen. Den brytes, sages og slipes av Slite Stenhuggeri, som har holdt på siden 1907. 

Passar som:

Gulv og vegger i hallen, kjøkken og baderom. Den gjør seg også veldig godt utendørs, for eksempel på en terrasse.
fra 1.593,00 kr / kvm

Slipt eller børstet behandling?

Du kan få steinene våre i blant annet slipt og børstet overflatebehandling. Slipt innebærer helt enkelt at steinen slipes med en viss kornstørrelse på slipeverktøyet. Den får en matt og fin overflate som er lett å vedlikeholde. Børstet kalkstein innebærer at de sagde platene børstes med en stålbørste. Det er en tradisjonell metode der man får en naturlig struktur i steinen, men samtidig en glatt og veldig slitesterk overflate siden man får bort de løse elementene i steinen.
Slipingen man velger bestemmer følelsen i rommet. En slipt stein skaper en rolig og fin følelse. En børstet stein kan oppleves mer rustikk på grunn av den strukturerte overflaten. Begge behandlingene patineres og slites imidlertid like vakkert, og er deilige mot foten.

Grå slipt Ölandsstein Gillberga

En vakker mørkegrå kalkstein med diskret marmorering. Den vakre grå fargen har toner av mørkeblå og er rik på fossiler. Slipt og glatt overflate. Brytes, sages og slipes ved Naturstenskompaniet på Öland.

Passar som:

Gulv og vegger i hallen, kjøkken og baderom.
fra 2.281,00 kr / kvm

Oppdag hele sortimentet vårt

 • Ölandsstein Gårdsblandning
  fra 3.312,00 kr
 • Gråbrun slipt Ölandsstein
  fra 1.708,00 kr
 • Slipt Lindanäs
  fra 929,00 kr
 • Børstet Lindanäs
  fra 1.169,00 kr
 • Slipt Alevik
  fra 1.135,00 kr
 • Mattslipt Norrvange
  fra 1.593,00 kr
 • Slipt Ölandsstein Hors
  fra 2.281,00 kr
 • Børstet Ölandsstein Hors
  fra 2.395,00 kr
 • Slipt Jämtland kalkstein sort
  fra 2.052,00 kr
 • Slipt Jämtland kalkstein grå
  fra 2.052,00 kr
 • Slipt Rosenthal
  fra 906,00 kr
 • Rød diamantslipt Ölandsstein
  fra 1.937,00 kr
 • Rød slipt Ölandsstein
  fra 1.937,00 kr
 • Grå slipt Ölandsstein Gillberga
  fra 2.281,00 kr

Hold kontakten med os

Utvalgte steiner fra Østersjøområdet. Ekte holdbarhet.

Siste fra @ostersjosten

Norska
Norska