Forskjellige overflatebehandlinger

av Shirin Elsworth Magnusson

Publicerad

Matt Slipet Overflate
Den matte slipete overflaten er myk og glatt med ubetydelige slipemerker. Dette er den mest brukte overflatebehandlingen og passer godt i alle typer innendørs miljøer. Gulvoverflaten blir enda finere over tid med normal slitasje. Bruksområder inkluderer vegger, gulv, kjøkkenbenker og terrasstopp.

Børstet Overflate
En børstet overflate oppnås ved hjelp av roterende, diamantbelagte børster. Overflaten blir strukturert og samtidig glatt, med relieff avhengig av steintypen. Denne behandlingen gir en rustikk følelse og er slitesterk, noe som gjør den egnet både innendørs og utendørs som gulv- og veggmateriale.

Diamantfrest Overflate
Diamantfresing er det første trinnet ved sliping og resulterer i en helt jevn, grov og samtidig fløyelsmyk overflate. Ringformede slipemerker kan forekomme, og denne behandlingen er mindre glatt enn slipete og polerte overflater. Brukes både innendørs og utendørs.

Høvlet Overflate
En høvlet overflate opprettes med et høveljern som skraper steinoverflaten og gir forskjellige grove teksturer med riper, stripet struktur. Dette skaper en dekorativ effekt og kan variere i grovhet avhengig av innstillingen. Høvlet naturstein kan brukes både innendørs og utendørs og gir steinen et diskret mønster og en grovere tone.

Overflatebehandlingene på naturstein tilbyr et mangfold av valgmuligheter for å tilpasse steinens utseende og bruksområder etter individuelle behov og ønsker. Hver behandling etterlater sitt unike preg på steinen og gir den en karakteristisk karakter over tid.


Publicerad