Pleieråd

Beskyttelse

Når gulvet er lagt og skjøt, rengjør overflaten grundig med Fila PS87 grovrengjøring. La steinen tørke og impregnere med Fila MP90 Eco Xtreme. I spesielt utsatte områder, for eksempel dusjområdet, anbefaler vi å impregnere kalksteinene våre en gang i året.

Steinimpregnering er en effektiv metode å anvende for å beskytte natursteinen fra å få flekker. Visse impregneringsmidler kan forandre steinens utseende. Den blir vanligvis litt mørkere. Vi anbefaler derfor Fila MP90 Eco Xtreme, en impregnering som er tilpasset naturstein som gjør at steinen beskyttes og samtidig beholder sitt opprinnelige utseende. 

Fila MP90 Eco Xtreme er den beste økologiske beskyttelsen mot naturstein med slipt, børstet eller matt overflatebehandling. Produktet er vanntett, beskytter og letter rengjøring. Vær oppmerksom på at flisene må være helt tørre når impregneringen påføres. Vær nøye med å følge bruksanvisningen til produktet.

Rengjøring

Når du rengjør steinen, anbefaler vi Fila Cleaner, en konsentrert allsidig rengjøringsmiddel som forsiktig rengjør alle gulv- og veggfliser. Bra for både steinen din og miljøet. File Cleaner kan kjøpes her!

Olje, sminke og liknende flekker

Fett- og oljeflekker bør vaskes bort så fort som mulig for å forhindre at de trenger lenger inn i steinen. Fila PS87 brukes til tøffe flekker og virkelig skitne overflater. Denne er også tilpasset naturstein.

Gummi, lim, stearin, markørpenner

Ta vekk så mye som mulig mekanisk, gjennom å skrape forsiktig med kniv eller liknende. Vask deretter bort flekken med løsemiddel (tynner, lakknafta eller terpentin). Avslutningsvis, rengjør steinen med Fila Cleaner.

Riper og skader fra syrer

En ripe på gulvet behøver ikke utbedres. Den slites med tiden og tilfører en vakker patina til steinen. Syrer fra rester av såpe og sjampo eller fra mat og drikke kan tære på steinen. Dersom det oppstår skade, kan man forsiktig slipe skaden for hånd med en fin diamantslipekloss, stålull eller nylonfille.

Er du en håndverker eller vil du bare vite mer? Les vår Guide til håndverkeren her.

Norska
Norska