Marmor for alle overflatene

Svensk marmor er en klassisk og slitesterk naturstein som kan brukes på gulv og vegger, innendørs og utendørs. De kan plasseres i for eksempel bad, kjøkken og hall.

Ekeberg marmor - Sveriges mest eksklusive stein

Den svenske stein Ekeberg marmor er en av verdens eldste steintyper og kanskje Sveriges mest eksklusive marmor. Den begynte å bli utvunnet i et lite steinbrudd utenfor Glanshammar i omtrent 100 år, men ble opprettet for 2 milliarder år siden. Ekebergmarmor er oppkalt etter Ekebergs Gård, som ligger ved Hjälmaren.

Ekebergmarmor er tilgjengelig i flere forskjellige fargenyanser og overflatebehandlinger. Fra den elegante lys Ekeberg - en hvit stein med årer i gull og grønt, til natur Ekeberg - en karakteristisk stein med levende marmorering og fargeforandringer. Vi tilbyr Slipt lys Ekeberg och Lys diamantslipt Ekeberg i fallende lengder.

Slipt lys Ekeberg marmor

Sveriges kanskje mest eksklusive marmor, Ekeberg marmor er endelig hos oss! Den 2 milliarder år gamle Ekeberg-marmoren er oppkalt etter Ekebergs gård som ligger ved Hjälmaren. Steinen er en hvit dolomittisk marmor med årer i gull og grønt. Også tilgjengelig med diamantslipt behandling!

Passar som:

Gulv og vegger i hallen, kjøkken og baderom. Den gjør seg også veldig godt utendørs, for eksempel på en terrasse.

Frostbestandig.

2.059,00 kr / kvm

Marmor på baderom og kjøkken

Våre svenske marmorsorter kan ha mange forskjellige uttrykk. De kan skape en luksuriøs følelse, samtidig som de har en direkte forbindelse til vår svenske natur. De kan også føle seg edru og enkle i uttrykket. Hvordan en stein oppleves styres av formatet, detaljene og hvilke materialer du kombinerer den med.

Steinen er en livlig marmorsort som fanger oppmerksomheten i et rom. Hvis man liker den livlige følelsen er små formater i for eksempel kvadratiske 20 x 20 cm store plater perfekt. Hvis du ønsker et roligere inntrykk av gulvet, kan du med fordel velge et større format på platene, som for eksempel 30 cm fallende lengder.

Et baderom der man kombinerer diamantslipt Kolmårdsmarmor på gulvet med en pusset veggoverflate blir både elegant, naturlig og rent. Velger man i stedet slipt Kolmårdsmarmor og kombinerer den med en sterk farge eller edeltre og messingdetaljer, får man klassisk svensk luksus.

Diamantslipt lys Ekeberg marmor

Sveriges kanskje mest eksklusive marmor, lette Ekeberg marmor er endelig hos oss! Den 2 milliarder år gamle Ekeberg-marmoren er oppkalt etter Ekebergs gård som ligger ved Hjälmaren. Steinen er en hvit dolomittisk marmor. Diamantslipingen gir steinen en skinnende hvit fargetone og en glatt overflate. Det er en svensk klassiker som ser fantastisk ut i fallende lengder på badet eller hvorfor ikke på kjøkkenet? Også tilgjengelig med slipt behandling!

Passar som:

Gulv og vegger i hallen, kjøkken og baderom. Den gjør seg også veldig godt utendørs, for eksempel på en terrasse.

Frostbestandig.

2.289,00 kr / kvm

Kolmårdsmarmor, en vakker svensk grønn marmor

Den svenske Kolmårdsmarmoren er kjent for sin skoggrønne farge og utrolig slitesterke overflate. Det er en klassiker du kan finne i mange svenske slott, teater og museum. Dessuten kler den mange trappehus og gulv i funkishus som ble bygd rundt siste århundreskifte. Det er en av verdens hardeste marmorsorter og passer derfor utmerket på overflater i for eksempel en gang eller et kjøkken.

Blokker av Kolmårdsmarmor brytes i Oxåkerbruddet i Östergotland, og føres deretter til Borghamns Stenförädling der de sages og slipes. Produksjonen foregår med miljøvennlig elektrisitet, og ingen tilsetninger eller kjemikalier brukes i prosessen. Et rent naturprodukt som er like selvfølgelig i klassiske hjem som i moderne arkitektur.

Slipt Kolmårdsmarmor

En klassisk grønn marmor med fantastisk mønster og farge. Overflaten er jevn og polert. Passer veldig godt sammen med klassiske materialer, som for eksempel messing og hardtre. Finnes også med diamantslipt overflate

Passar som:

Gulv og vegger i hallen og baderom. Den gjør seg også veldig godt utendørs, for eksempel på en terrasse.

Frostbestandig.

fra 2.289,00 kr / kvm

En stein med en lang internasjonal historie

Visste dere at Kolmårdsmarmor har blitt brukt siden middelalderen? Drottningholms slott ble utsmykket med steinen i andre halvdel av 1600-tallet. Hedvig Eleonora ville kle slottet i den vakreste steinen som fantes. Det var først da at Kolmårdsmarmor ble allment kjent. På begynnelsen av 1700-tallet ble Kolmårdsmarmor eksportert til land som Frankrike, Russland, England og Tyskland. Steinen kom blant annet til å pryde Opéra Garnier i Paris.
Senere på 1900-tallet ble produksjonen av Kolmårdsmarmor industrialisert. Sammen med en mer effektiv markedsføring økte man produksjonen og eksporten. Kolmårdsmarmor er brukt i Rockefeller Center i New York og i FN-bygninger i Genève.

Diamantslipt Kolmårdsmarmor

En klassisk grønn marmor med fantastisk mønster og farge. Diamantslipingen gir steinen en råere og mer ujevn overflate. Passer veldig godt sammen med klassiske materialer, som for eksempel messing og hardtre. Finnes også slipt

Passar som:

Gulv og vegger i hallen og baderom. Den gjør seg også veldig godt utendørs, for eksempel på en terrasse.

Frostbestandig.

fra 2.519,00 kr / kvm

Bruksområder for marmor

Marmoren vår kan brukes på gulv og vegg. Den kan for eksempel legges på baderom, kjøkken, i gang og brukes som vinduskarm. Innendørs og utendørs.

Hold kontakten med oss

Utvalgte steiner fra Østersjøområdet. Ekte holdbarhet.

Siste fra @ostersjosten

Norska
Norska