Marmor for alle overflatene

Svensk marmor er en klassisk og slitesterk naturstein som kan brukes på gulv og vegger, innendørs og utendørs. De kan plasseres i for eksempel bad, kjøkken og hall.

Kolmårdsmarmor, en vakker svensk grønn marmor

Den svenske Kolmårdsmarmoren er kjent for sin skoggrønne farge og utrolig slitesterke overflate. Det er en klassiker du kan finne i mange svenske slott, teater og museum. Dessuten kler den mange trappehus og gulv i funkishus som ble bygd rundt siste århundreskifte. Det er en av verdens hardeste marmorsorter og passer derfor utmerket på overflater i for eksempel en gang eller et kjøkken.

Blokker av Kolmårdsmarmor brytes i Oxåkerbruddet i Östergotland, og føres deretter til Borghamns Stenförädling der de sages og slipes. Produksjonen foregår med miljøvennlig elektrisitet, og ingen tilsetninger eller kjemikalier brukes i prosessen. Et rent naturprodukt som er like selvfølgelig i klassiske hjem som i moderne arkitektur.

Slipt Kolmårdsmarmor

En klassisk grønn marmor med fantastisk mønster og farge. Overflaten er jevn og polert. Passer veldig godt sammen med klassiske materialer, som for eksempel messing og hardtre. Finnes også med diamantslipt overflate

Passar som:

Gulv og vegger i hallen og baderom.
fra 1.990,00 kr / kvm

Marmor på baderom og kjøkken

Kolmårdsmarmor er en stein som kan ha mange ulike uttrykk. Den skaper en luksusfølelse samtidig som den har en direkte kobling til den svenske naturen. Den kan også kjennes ren og enkel i uttrykket. Hvordan steinen oppleves styres av format, detaljer og hvilke materialer man kombinerer den med.

Steinen er en livlig marmorsort som fanger oppmerksomheten i et rom. Hvis man liker den livlige følelsen er små formater i for eksempel kvadratiske 20 x 20 cm store plater perfekt. Hvis du ønsker et roligere inntrykk av gulvet, kan du med fordel velge et større format på platene, som for eksempel 30 cm fallende lengder.

Et baderom der man kombinerer diamantslipt Kolmårdsmarmor på gulvet med en pusset veggoverflate blir både elegant, naturlig og rent. Velger man i stedet slipt Kolmårdsmarmor og kombinerer den med en sterk farge eller edeltre og messingdetaljer, får man klassisk svensk luksus.

En stein med en lang internasjonal historie

Visste dere at Kolmårdsmarmor har blitt brukt siden middelalderen? Drottningholms slott ble utsmykket med steinen i andre halvdel av 1600-tallet. Hedvig Eleonora ville kle slottet i den vakreste steinen som fantes. Det var først da at Kolmårdsmarmor ble allment kjent. På begynnelsen av 1700-tallet ble Kolmårdsmarmor eksportert til land som Frankrike, Russland, England og Tyskland. Steinen kom blant annet til å pryde Opéra Garnier i Paris.
Senere på 1900-tallet ble produksjonen av Kolmårdsmarmor industrialisert. Sammen med en mer effektiv markedsføring økte man produksjonen og eksporten. Kolmårdsmarmor er brukt i Rockefeller Center i New York og i FN-bygninger i Genève.

Diamantslipt Kolmårdsmarmor

En klassisk grønn marmor med fantastisk mønster og farge. Diamantslipingen gir steinen en råere og mer ujevn overflate. Passer veldig godt sammen med klassiske materialer, som for eksempel messing og hardtre. Finnes også slipt

Passar som:

Gulv og vegger i hallen og baderom.
fra 2.190,00 kr / kvm

Bruksområder for marmor

Marmoren vår kan brukes på gulv og vegg. Den kan for eksempel legges på baderom, kjøkken, i gang og brukes som vinduskarm. Innendørs og utendørs.

Hold kontakten med oss

Utvalgte steiner fra Østersjøområdet. Ekte holdbarhet.

Siste fra @ostersjosten

Norska
Norska