Interiør

Prosjekt Villa Strömma

På en klippe i Stockholms skjærgård, med utsikt over vannet, stikker denne fantastiske villaen seg ut blant tretoppene. Villa Strömma-prosjektet er utført av eiendomsutvikler Jenny Callenholt, grunnlegger av Q Collective Development, sammen med arkitektfirmaet Andrén Fogelström og interiørarkitekt Rebecka Haymoz. 

Tomten til Villa Strömma har en fantastisk beliggenhet på en klippe like ved Strömma-kanalen. Stedet har dramatiske høydeforskjeller som ble ledetråden for utformingen av huset: et enetasjes hus blant tretoppene som stikker ut over klippen som LA case study houses.

Husets funksjoner er delt inn i et L-formet hovedhus hvor rommene er organisert slik at den ene lengden danner private soverom, mens kjøkken og stue åpner opp mot både utsikt og indre gårdsplass. De sjenerøse takhøydene og glassveggene inviterer naturen rundt i huset. Hovedhuset sammen med tilleggshuset omkranser en rolig japansk gårdsplass som forbinder de ulike delene av huset og skaper et karaktergivende sted. Bygningene er kledd med stående sort trepanel med svart blikktak.

Til venstre interiørarkitekt Rebecka Haymoz, til høyre eiendomsutvikler Jenny Callenholt.

Interiørdesigner Rebecka Haymoz jobbet med ideen om å viske ut linjene mellom inne og ute. Hun ønsket å skape en forlengelse av Jennys visjon om at de pene huskroppene naturlig skulle ta over fjellhyllen de står på, med et interiør som føles lett og luftig men som samtidig er selvinnlysende i utformingen.

De generøse volumene i stue og kjøkken ble kontrastert med sparsomt plasserte takbjelker beiset i en varm brun eik. Den samme tonen gjentar seg rundt de store glasspartiene som rammer inn panoramautsikten mot kanalen og gårdsplassen. I den andre, mer private delen av det L-formede huset, svever tettsittende takbjelker i taket, som også ble beiset i samme varme tone. En lys greige farge ble valgt til både vegger og tak. Bokhyllene og klesskapene ble bygd inn og malt i samme farge for ikke å skille seg ut.

Gulvet er lys furu. Sokler i høvlet furu.
Kjøkken fra Ballingslöv i fargen Oyster Beige.

På badene ble Lindanäs kalkstein valgt fordi den steinen varierer så mye i marmorering og tar opp lys og mørke fra omgivelsene. –I dette tilfellet skjer det mye i naturen utenfor vinduet, og i forbindelse med det vil du også få forskjellige opplevelser hver gang du er på badet, sier Rebecka. Vinduskarmene ble også montert i samme stein.

Slipt Lindanäs i 30 cm fallende længder.