Guide

Detaljene rundt steinen - En guide til fuger, sokler & vinduskarmer

av Saga Stemme

Publicerad

Hvordan man jobber med detaljer kan være avgjørende for hvordan et rom oppfattes, og rundt naturstein er det mange valg man kan ta for å skape en god helhetsopplevelse. I denne artikkelen skal vi gå gjennom detaljene i naturstein, inkludert valg av fugemasse og hvordan du kan gjøre med gulvsokler og vinduskarmer. 

Fugemasse for naturstein

Å bruke riktig fugemasse er viktig for ekte stein, fordi feil fugemasse kan misfarge steinen. Ardex G10 er laget spesielt til fuging av naturstein. I tillegg til hvilket fugemasse du bruker, er fargevalg selvsagt av stor betydning. Vi anbefaler at fargen på fugemassen skal gå så nær fargen på steinen som mulig. Det er selvfølgelig også mulig å bruke kontrastfarger på fugemassen for å synliggjøre de enkelte steinfliser og gulvets retning.

Men, du trenger faktisk ikke bruke fugemasse. På gulv på for eksempel kjøkken, gang, stue eller på gjestetoalett fungerer det utmerket uten. Da dukker det bare opp en tynn skygge mellom flisene. I våtrom med dusj eller badekar anbefaler vi likevel å bruke fugemasse.

Fugen kan være avgjørende for hvordan steinen oppfattes.

Sokler

Hvordan du gjør med gulvsokler kan også være greit å tenke på, matcher de gulvet skaper det et enhetlig og gjennomarbeidet inntrykk. Hvilken høyde du skal velge på soklene avhenger av hvilket resultat du ønsker. Soklene vi selger er 7 cm høye i fallende lengder og finnes i våre mest populære steiner Lindanäs, Norrvange, Alevik og Kolmårdsmarmor.

Lave sokler på badet kan få det til å føles mindre som et bad og gli mer inn i andre rom i hjemmet. Ønsker du derimot den mer klassiske spa-følelsen som mange er ute etter, kan du la flisene gå opp enten helt til taket eller bare et stykke opp på veggen. Ønsker du at flisene skal gå litt opp på veggen, kan rundt 120 cm være en god målestokk.

Vinduskarmer

Med vinduskarmer gjelder det samme som med sokler, å matche dem med gulvet er en enkel måte å skape en gjennomtenkt følelse. Våre vinduskarmer finnes i steinene Norrvange og Lindanäs og kommer i mange forskjellige formater. Platene er 2 cm tykke og slipt i forkant. Lengdene kuttes enkelt på plass til ønsket størrelse med en vinkelsliper og sidene slipes med en poleringspute.

Våre vinduskarmer fungerer også godt som vegghylle. En vegghylle i stein passer i de fleste rom, bad og kjøkken er kanskje det du tenker på først, men den kan også være fin på hjemmekontoret, barnerommet eller hvorfor ikke som et lite bord ved siden av sengen?

Vinduskarmer kan varieres på alle mulige måter.

Publicerad