Hjemme hos

Josephine Maria Tornhagen

av Etta Blanck

Publicerad

Vi bor i et arkitekttegnet hus fra 1963, nord for København. Huset er veldig typisk for tiåret, og vi elsker det originale varierte utvalget av teksturer og diverse andre detaljer.

Siden vi kjøpte huset har vi renovert det steg for steg, med mål om å alltid opprettholde og respektere originaliteten, samtidig som vi fornyer for funksjonalitet. Det har vært viktig for oss å jobbe med de originale ideene om hus fra den tiden. Derfor har vi ønsket å jobbe med materialer som holder og blir vakrere over tid.

Da vi pusset opp hallen vår tok vi kontakt med Østersjøen for råd og inspirasjon, fordi de kjenner hver stein og dens karakter så godt. Hallen er på cirka fem kvadratmeter. Den inneholder mange funksjonelle deler, men også nøye utvalgte materialer. For eksempel et innebygget skap av furu, messingdetaljer, trepaneltak og svartbeisede tredører. I tilknytning til inngangspartiet har vi et lite bad med terrazzogulv, så når vi skulle velge steingulv til hallen, var det viktig for oss at steinen skulle matche det også.

Vi bestemte oss for å legge Ölandssten grå-brun slipt, en klassisk kalkstein som varierer mellom ulike brune, røde og grå toner. Steinens rødtoner fanger opp nyanser i innbyggingsskapet og trepaneltaket, mens gråtonene passer godt til de svartbeisede tredørene. Vi elsker at hver steinhelle har sin egen karakter og farge, og at mange av dem har fossiler. Det er som et eventyr å se på hver plate.

Vi føler virkelig at steinen fanger alle de ulike materialene og binder rommet sammen samtidig som den er motstandsdyktig mot bruken. Det største komplimentet vi får er når folk tror huset ble født med det.

Slipt Ölandsstein gråbrun, 20 cm fallende.

Publicerad