Intervju

En antikvitetshandler med følelse

av Etta Blanck

Publicerad

Hvem er Lars?

Jeg er andre generasjons antikvitetshandler og grunnlegger av foretaket L&K Antiques. Vi er forhandlere av svenske og skandinaviske møbler fra 1700- og 1800-tallet, men vi kompletterer også med vårt tilbud av moderne svensk design. I dag selger L&K Antiques her i Sverige møbler og antikviteter til hele verden – til USA, Spania og Kina.

Kan du fortelle oss om studioet ditt?

Midt i bøkeskogen i Småland, i lokalene til Gemla möbelfabriker, ligger studioet vårt. Med store vinduer, pussede vegger og steingulv har studioet en minimalistisk følelse som gir rom til møblene og antikvitetene vi selger.

Hvorfor valgte dere Lindanäsgulvet, kalksteinen vår, og hvorfor setter dere pris på den?

Når det kom til å velge gulv, slet jeg med å finne noe som kunne måle seg med kvaliteten på møblene vi selger. Jeg ville ha et gulv med et svensk uttrykk og som holder et høyt estetisk og funksjonelt nivå. Tankene gikk lenge mot eikeparkett, men jeg ville ha et unikt gulv og valgte derfor kalksteinen Lindanäs med slipt overflate.

Kalksteinsgulvet har vært en stor suksess – både for meg, kunder og hos kompiser som mer enn gjerne tar bilder i studioet. Det jeg liker med Lindanäs-kalksteinen er delvis at den minner veldig om platene på gustavianske konsollbord og kommoder. Grå svensk kalkstein var like vanlig som den ölandske røde. Enda et positivt aspekt er at naturmaterialer bare blir vakrere og vakrere med tiden. Ettersom jeg kjører med vogner på gulvet så slites platene, men jeg synes bare at det gir gulvet en fin patina og et genuint uttrykk. Da jeg skulle bestemme hvilket gulv vi skulle legge var det like viktig at det skulle eldes på en fin måte, og det gjør virkelig naturstein. Jeg liker til og med måten marmoreringen gjør at steinplatene har ulike mønstre og farger, og på den måten skaper en dyp og levende følelse i studioet.

Publicerad