Interiør

Fire bad i marmor som inspirerer oss

av Etta Blanck

Publicerad

En og samme stein kan ha veldig mange forskjellige uttrykk. Her er noen bad som anvender marmor på en interessant og inspirerende måte.

Enkelt og elegant

Det er detaljene som gjør dette badet. Fra den fine hyllen i dusjen til det innfelte speilskapet på veggen og hvordan den enkle håndvasken ser ut til å hvile på marmorplaten. Alt er veldig elegant utført. Marmoren som ble valgt til badet, er vår diamantfreste kolmårdsmarmor og ble designet av interiørarkitekten Rebecka Haymoz for en kunde i Västerås i Sverige. Å male en vegg i dusjen slik det ble gjort på dette badet var tidligere noe som stred mot byggereglene, men nå finnes det en glatt våtromsduk som er godkjent for det. Alcro har for eksempel en slik våtromsduk i sitt sortiment.

Diamantslipt Kolmårdsmarmor fra 2.519 nok.

Livlig og rolig

Å bruke marmor med livlig marmorering på både gulv og vegger kan bli for mye hvis ikke detaljene virkelig sitter. På disse badene som ble designet av det australske arkitektbyrået Coy Yiontis, er alle detaljene vel gjennomtenkte for å gi rommene harmoni. Noter deg for eksempel fallet mot sluket i dusjen – en smart måte å kunne anvende lik størrelse på platene på både vegger og gulv. En annen viktig detalj er den innfelte hyllen som danner en nisje i veggen. Alt dette bidrar til den solide og uforstyrrede følelsen.

Design av Coy Yiontis Architects, foto Peter Clarke.

Rustikt og trivelig

Et bad i marmor kan selvfølgelig få forskjellige uttrykk avhengig av marmortype, men også av de andre materialvalgene. Dette badet kledd i lys ekebergsmarmor er elegant, rustikt og minimalistisk på én gang. Messingen, det gamle tretaket og årringene og marmoreringen i marmoren. Detaljene sitter godt, og de ulike materialvalgene og fargene smelter sammen på en utrolig vakker og selvsagt måte. Dette er badet til Therese Malmkvist og Magnus Hultberg. De bygger om en tidigere låve til et hjem for familien sin, og du kan følge og bli inspirert av bloggen «Nu bygger vi om en lada»(låve på norsk).

Design & foto Nu bygger vi om en lada.

Nær naturen

Et bad helt kledd i slipt Kolmårdsmarmor fra gulv til tak uten at det blir for mye. Badekaret er elegant innfelt med en fast front i marmor, og vinduskarmene i furu samspiller fint med den grønne Kolmårdsmarmoren. Man får følelsen av å være midt ute i naturen på dette fantastiske badet tegnet av arkitekten Max Holst i en villa i Stockholms-området.

Slipt Kolmårdsmarmor fra 2.289 nok.

Nysgjerrig på marmor til badet ditt? Da er det på tide å klemme, kjenne og kikke nærmere for å finne riktig stein. Her kan du bestille materialprøver på marmoren vår.

Publicerad